Mit og Sorring/Toustrup – Per Holm

Tak for stafetten til Helle Lolholm – min nabo i det nye Dalen.

Sorring – et godt sted at bo

Vi er to Århusianere som er dumpet ned i Sorring. Min kone hedder Lis og arbejder med HR i Aarhus kommune. Jeg hedder Per og er førtidspensionist grundet en blodsygdom og hjertesygdom som faldt oveni hinanden for ca. 5 år siden. Vi er tilflyttere og bor i Dalen, hvortil vi flyttede ind 15. april 2023 sammen med 17 andre familier i den nye bebyggelse ”Dalen” under Silkeborg Bolig.Denne dag var på mange måder kaotisk, forvirrende og sjov med 17 flyttelæs på parkeringspladsen, familier og hjælpere der var stærkt optaget af deres egen flytning, som alle susede rundt imellem hinanden, men samtidig gav hinanden plads og tog hensyn. 17 nye familier flyttede ind i et ”hug”. Vi tror efterfølgende at det har været en fordel for naboskabet, at alle startede det samme sted, på samme dag og selvfølgelig var opsatte på at gøre Dalen/Sorring, til et godt sted at bo.

Vi kommer som sagt oprindeligt fra Aarhus, hvor vi har boet i størstedelen af vores liv – så hvorfor Sorring? Svaret er egentlig ganske simpelt. Vi ønskede at bo til leje i et rækkehus i et plan og det er stort set umuligt at opdrive i Aarhus kommune medmindre man ønsker at betale det dobbelte i husleje. Derudover skulle placeringen af vores nye bolig ikke ligge for langt væk fra vores børn og børnebørn, som bor i Galten og Stavtrup.

Vi nyder begge at bruge de lokale arrangementer og deltager gerne i musikarrangementer og andre arrangementer som har vores interesse. Jeg er aktiv i fitness centret i Sorring, som jeg besøger 2-3 gange om ugen. Onde tunger vil nok påstå at jeg snakker mere end jeg træner, men det sociale aspekt er jo også en vigtig del af foreningslivet. Derudover er jeg medlem af Dalen’s beboerråd, som varetager beboernes interesser og driver beboelsens Facebook-side. En lukket gruppe, hvor kun Dalens beboere har adgang. Her orienterer vi hinanden om ting af almen interesse for Dalen’s beboere.

Lis og jeg er rigtig glade for at bo i Sorring, hvor forholdet til ens medborgere og naboer er helt anderledes tæt end vi har været vant til. Vi nyder roen i vores landlige omgivelser, som dog ikke er længere væk end vi indkøbsmæssigt er stærkt tilknyttet både Silkeborg og Aarhus.
Dalen har nogen rigtig fine boliger, hvor de mangler i færdiggørelsen, der har været, efterhånden er ved at være udbedret. Området mangler naturligvis at vokse til da alting er nyplantet, men alle beboere er i sving med at give haver og terrasser et personligt udtryk. Vi er ret sikre på at Dalen bliver en perle i Sorring, hvor vi glæder os til at bo i forhåbentlig mange år.

Per Holm

Posted in: Mig og Sorring

Written by Henrik