Mig og Sorring AF SUSANNE SKØTT IVERSEN

Mig og Sorring/Toustrup

AF SUSANNE SKØTT IVERSEN

Tak til Mogens Kaspersen for stafetten – her kommer mit bidrag.

Mit navn er Susanne Skøtt Iversen og jeg bor på Johannes Jensens Vej 57 uden for Toustrup – nede i hullet overfor den gamle Toustrup Mølle og i Johannes’ gamle hus 🙂 Det er jo det med os i de små byer – vi bor altid i en andens hus når man skal forklare hvor man bor ☺☺.  Ejendommen er en landejendom på 5,3 ha, og her bor jeg sammen med min mand Carsten som jeg har været gift med i 27 år og vores børn Martin på 21 og Rikke på 19. Vi har boet her i 20 år d. 1.4.2019.

Her i 2019 har Martin sabbatår hvor han arbejder i Fitness World i Silkeborg mens ham og kæresten venter på de skal starte på en videregående uddannelse til sommer. Rikke bliver student fra HHX i Silkeborg til juni. Carsten arbejder hos JYSK, hvor han har været i 21 år, og jeg har ejendomsmæglerbutikken EDC AROS i Galten på 26. år.

Oprindelig er jeg fra Hasle hvor jeg er født i 1966 og gik på Gammelgårdsskolen i Åbyhøj. Her boede jeg med mine forældre og da jeg var 18 år flyttede min familie til Skovby. Min far var malermester og min mor sad i økonomiafdelingen på Århus Kommune. Jeg har en yngre bror Heine som jeg har fået flyttet til Sorring og som har bygget hus på toppen af Hjejlevej sammen med sin familie.

Efter min HH eksamen i 1986 var jeg i 2 år elev hos en ejendomsmægler i Aarhus. Samtidig læste jeg til Statsautoriseret ejendomsmægler og Valuar om aftenen og blev færdig som mægler i 1991 og Valuar året efter. Det var en tid hvor piger i faget stadig ikke var hverdagskost og jeg befandt mig stort set i en mandeverden. I 1988 blev jeg ansat hos EPA som handlede med pantebreve og var her, til jeg i 1990 blev ansat som ejendomsmægler ved EDC i Brabrand.

I 1989 flyttede Carsten og jeg fra hvert vores værelse hos vores forældre – til vores nye hus på Vestergade i Galten.

 

Da EDC BoligSyd startede 1.1.1992 på Viby Torv var der kun Jan Larsen og jeg.
I dag er Jan Larsen stadig direktør for det der nu er 13 EDC AROS butikker i Østjylland.

I april 1993 åbnede vi så i Galten med mig som bestyrer, og hvor jeg her 26 år senere stadig driver butikken – de sidste 15 år som medejer. Vi startede butikken på Vestergade 6 – 500 m fra hvor vi boede privat – og i 1993 flyttede vi lokalerne til Søndergade 12 – overfor bageren. Vi er i disse dage ved at modernisere butikken med ekstra mødelokale, nyt køkken, gulve, lofter, belysning og indretning og glæder os til at det i løbet af maj måned står færdigt.

 

En af mine dygtige mæglere købte sig i 2016 ind i butikken og vi har i dag en harmonisk og velfungerende butik og supplerer hinanden rigtig godt. Vi har en butik med et meget højt fagligt niveau – 6 ansatte, heraf 5 uddannede mæglere og en trainee der bliver færdig til sommer.

 

 

Vi har siden 2011 været områdets mest sælgende ejendomsmæglerbutik, hvilket har indbragt os en pris ved EDC. Vi omsætter ca. 140 ejendomme om året fordelt på ejerlejligheder, villaer, andelsboliger og landejendomme.

I 1999 flyttede vi fra Vestergade i Galten til Johannes Jensens Vej i Toustrup.  Martin var på det tidspunkt lige blevet 1 år, og ca. 1 måned efter indflytning opdagede vi, at han ikke skulle være enebarn, og på min 33 års fødselsdag i november kom Rikke så til verdenen.

Da vi flyttede til Sorring havde vi i EDC Galten ikke haft så meget salg i Sorring som dengang mest ”hørte til” Hammel eller Silkeborg. Jeg kunne dog hurtigt konstatere, at jeg havde nemmere ved at trække de unge købere fra Århus til Sorring end mæglerne i Hammel og Silkeborg, og da Sorring var blevet min by, blev det helt naturligt at det selvfølgelig var mig der skulle sælge byen – og sådan har jeg det stadig ☺.

EDC har da også en markedsandel på omkring 60% i postnr. 8641. Faktisk er det sådan, at det i en by som Sorring ikke er nok at sælge huset – 50% af de kunder vi sælger huse til i Sorring, har aldrig hørt om byen, før vi fortæller om den. Så i mange tilfælde vil det være sådan, at kan du ikke sælge byen, kan du ikke sælge huset.

 

Privat har vi opbygget en base på Johannes Jensens Vej med vores børn midt i den skønneste natur og med skolebussen lige ved indkørslen. Så selvom vi bor 4 km fra Sorring by har det ikke været et problem.

Vi har gennem årene haft mange forskellige slags dyrehold – bl.a. gæs, kalkuner, kødgeder og høns og selvfølgelig en hund. I dag har vi Skotsk Højlands kvæg på hobbyplan sammen med naboen.

Meget af vores fritid har altid gået med “gården” og vi er ubetinget udemennesker. Jeg har altid gået meget op i haven og har gennem årene haft en meget stor køkkenhave, et stort drivhus, staudebede og rigtig mange frugtbuske samt en ”æbleplantage” hvor vi hvert år presser æblejuice.

En del af vores fritid er gennem årene også gået med forskelligt foreningsarbejde. Jeg har siddet i forældrerådet for skolen og SFO’en da børnene var mindre. I Galten er jeg med i Markedsføringsforeningen, Galten-Skovby Rotary Klub og har været med i Bygruppen, et udvalg under kommunens planlægningsafdeling.

Jeg har altid syntes, det var en fantastisk ting at vores børn er opvokset i Sorring. Når jeg tidligere talte med veninder om det stressende i, at deres børn som 3 årig skulle fra vuggestue og til en ny børnehave de ikke kendte, og igen når de nåede skolealderen skulle starte i en fremmed skole, var det et ukendt problem for mig. Mine børn har været passet hos skønne dagplejere, som ofte var sammen med børnehaven, og da de gik i store børns gruppen på Rød Krudtugle var de hver onsdag oppe på skolen. Så da det blev tid til skolestart, tog man blot store børn fra børnehaven og satte dem sammen i 0. klasse. – Kun 1 spor med ca. 20 børn som allerede kendte hinanden – super nemt og meget blidt i forhold til hvad jeg hørte andre fortælle.

Da Rikke startede i 0. startede Martin i 1. Begge årgange var dengang 1 spor med henholdsvis 16 og 20 elever. De 2 klassetrin blev meget tætte, da der typisk var brug for begge årgange, bl.a. når der skulle stilles fodboldhold i STIF. Det har gennem årene betydet, at vi har haft en stor kontaktflade med skønne unger og siden unge mennesker fra årgang 1997-1999. Det er stadig sådan, at når Martin og Rikke tager i byen og vi spørger hvem de skal være sammen med – og svaret er “det er bare dem fra Sorring” så ved vi, at de er sammen med deres barndomsvenner og at alle passer på hinanden – Jeg elsker den flok!

Når vi holder ferie – er den vigtigste ferie uge 7, hvor vi siden børnene var 3 og 4 år har været på skiferie – de seneste 9 år har det været med Sorring skiklub. 40-65 skønne børn og voksne i en uge fyldt med dejligt skiløb, grin, afterski og hygge på tværs af familier, aldre og skifærdigheder.

I sommerferien har vi gennem børnenes barndom brugt meget tid på Danmarks campingpladser, og har også elsket bare at være hjemme og bruge tiden i haven og på forskellige projekter. Sidste år købte vi så et hus i Skagen for at have et sted hvor vi kunne gå ture og slappe helt af, da vi nok ikke er ret gode til det når vi er herhjemme. Det er meget hurtigt blevet vores åndehul og vi håber på mange skønne timer ved havet og i byen.

Når fritiden ikke bruges i haven eller drivhuset, dyrker jeg styrketræning ligesom jeg løber et par gange om ugen i Silkeborg løbeklub og gerne deltager i løb når der er tid til det.

Her og nu er vi ved at opføre 70 kvm garage så vores projekter slutter aldrig – de bliver bare afløst af et nyt ☺ – dette selvfølgelig fordi vi elsker Toustrup og Sorring og forventer at blive boende i mange år endnu.

Susanne Skøtt Iversen

Posted in: Mig og Sorring

Written by Henrik