Hundetræning

  Velkommen

 

STIF Familiehund er et træningssted for alle hunde, hvalpe, utrænede voksne og unghunde og trænede hunde.
Holdene er små, således vil der være tid til den enkelte hund på lige nøjagtigt dens niveau, alder og behov. Alle racer er velkomne.
Her på hjemmesiden skulle der gerne være de nødvendige oplysninger inden du starter til træning hos STIF Familiehund ellers er du velkommen til at kontakte os.

 

Træningsmetoder og værdier i STIF Familiehund

 

Mål og værdier

I STIF Familiehund vil vi gerne være med til at skabe glade, aktive og samarbejdsvillige familiehunde.

Vi tilrettelægger undervisningen efter at få den enkelte hundefører til at forstå glæden ved at samarbejde og aktivere sin hund, så hunden får et aktivt og indholdsrigt familiehundeliv.

Vi arbejder for at give hundeførerne en omfattende viden om hundens sprog og behov, så de sammen kan få et godt samliv uden misforståelser.

 

Træningsmetoder

I STIF Familiehund underviser vi efter moderne og effektive træningsmetoder, hvor vi fokuser på at belønne ønsket adfærd med godbidder og leg, og ignorerer uønsket adfærd.

Vi arbejder efter metoder hvor vi styrker hundens eget initiativ og motivation til at få belønning. På den måde får man en glad hund, der aktivt tager del i træningen og opdragelse. Vi lokker hunden så lidt som muligt, og lader den i stedet tænke selv.

Mange af vores medlemmer bliver overrasket over hvor hurtigt hunden finder ud af, hvad der kan betale sig og hvor stærke de bliver i ønsket adfærd.

 

Canis Klikker-træning:

Klikkertræning er en træningsmetode, der baserer sig på videnskabelige indlæringsprincipper og er en trinvis indlæring af de øvelser/opdragelse hunden skal kunne. Det kan lyde indviklet, men det behøver det ikke at være. Helt grundlæggende går klikkertræning ud på at øge sandsynligheden for, at hunden vælger at gøre det, vi gerne vil have.

Klikkertræning handler om præcision i kommunikationen mellem menneske og hund. Vi anvender derfor et præcist signal (klik/ord) i træningen til at fortælle hunden, hvilken adfærd den bliver belønnet for at udføre. Klikket/ordet bliver først associeret med adgang til en belønning, som hunden synes godt om. Når den har forstået, at klikket/ordet varsler, at en lækker belønning er på vej, kan vi anvende det i træningen af nye øvelser til at fortælle hunden, hvad den bliver belønnet for, og hvilken adfærd det derfor kan betale sig for den at gentage. Når man har brugt sin markør, skal der ALTID komme en belønning til hunden.

At træne hund på den måde kræver, at man som hundefører er fokuseret, og at man klikker/roser på det helt rigtige tidspunkt. En færdighed man bliver instrueret i hos os, men som man også skal øve og træne sig selv i.

Træningsmetoden giver hunden selvtillid og glæde ved hundetræningen.
Det giver en stærk samarbejdende relation mellem hund og hundefører, som er grundlaget for god træning og opdragelse.

STIF Familiehund accepterer ikke:

  • At hunden påføres smerte, ubehag og angst i træningen
  • Hårdhændet behandling af hunden
  • Pig og kvælerhalsbånd (som bruges i kvæl)
  • Hård stemmeføring, med det formål at straffe hunden.